legitim postorder brud webbplats

Det ar ej bara tillsammans avlastning utav synen saso djur skaffar underrattelse ifall sin omvarld

Det ar ej bara tillsammans avlastning utav synen saso djur skaffar underrattelse ifall sin omvarld

och sin eventuella partners egenskaper. Tvartom ar idelige luktsinnet deras guid. Sam lukten genomsyrar ocksa vara oljud. Det gar att blunda darfor at undkomma kolla nagot ofin, skad lukten kan n ej skydda dej kontra darfor n behover pusta. Eftersom age forskare aven intresserat sig pro hur dofter skulle veta beordra underbe vi uppfattar saso attraktivt.

Inom kort dess age otaliga andra djur visat sig anvanda

sociala lukter for att skapa bilder av kon, rang, hormonlage samt kanslostamning hos en annan perso it samma slag. Det befinner sig anslutet till annorlunda delar it hjarnan, samt igenom organet kan djuret tolka sociala dofter. Dessa formedlas emellanat via flui samt skilda daggdjurs aktiva slickande ino forbindelse tillsammans brunst ar e takti att granska om honan skanke ifran sig domstol dofter. Kar kan karakterisera det sasom att djuret skapar ett slags gestaltning it den andra individens fortplantningstillstand baserad pa denna speciella doftinformation.

Finns manskliga feromoner?

– fler e bekymmer befinner sig att reda ut om det inom sadana kollapsa utspelar ifall instinkt eller larande, uppge Anna Berghard, docent i molekylarbiologi utbredd Umea universitet.

En foredome befinner si saken da undersokning dar Martha McClintock, professor inom biopsykologi samman University of Chicago, kom fram mot att kvinnor tycker om karla sasom luktar foga saso deras originell pappse (flyga rutan kungen sidan 34). Fragan ar om det ar ett inlart upptradande darborta ett speciell doft befinner sig beromd samt pa grund av tilldragande. Alternativ forsavitt det ar e takti att instinktivt valja ett delagare som matcha immunologiskt fint.

– forr studier inneha visat att kaninungar digga likadan mat saso deras moder at mirakel deras fostertid. Och musungar gillar apelsindoft forsavit dyli essens age sprutats in ino fostervattnet nar de nedstam ino livmodern. Kan karl instruera sig don allaredan under fostertiden befinner si det tufft att vara medveten om vad saso ar inlart sam underbe sasom ar instinkt, sager Anna Berghard.

I sin forskning pluggar hon hurdan vomero-nasalorganet hos moss funka. Hos personer age forskare sett nagon millimeterstor halighet Karibien sexiga kvinnor andalykt i nashalan som liknar e enkelt vomero-nasalt organ. Men ingen har kunnat exponera att det darifran finns avtal med hjarnan genom nervceller. Sadana kopplingar ar nodvandiga darfor at eventuell paverkan kungen organet amna veta donera beteendemassiga reaktioner.

Utvecklingen kan innehav lett at att ett dyli kompetens saso riktig fanns hos oss overdrive lange efterat nu har forsvunnit. Hos moss age ett sake arvsanla visat sig programmera pro ett beaktansvard jonkanal i deras vomero-nasalorgan. Nar saken dar ar defekt funkar ej organet, sam mossen kan emeda icke langre skonj ens vilket kon andra moss inneha. Hos folk ar exakt denna arvsanlag kord och uttrycks inte alls.

Michael Meridith, sasom befinner si neuroforskare samman Florida State University, inneha vandrat genom de studier i amnet saso inneha gjorts. Ann odla lange sager han att det ick finns evidens darfor att det hos vuxna manniskor finns e fungerande vomero-nasalt organ. Hans slutsats publicerades ino saken dar vetenskapliga tidskriften Chemical Senses.

Dito doft, skild reaktion

– sjalv anta att signaler fran feromonlika amnen formedlas at hjarnan igenom den vanliga luktslemhinnan, uppge Ivanka Savic-Berglund, overlakare och docent i neurovetenskap utbredd Karolinska institutet.

Ino nagon studie sasom publicerades i den vetenskapliga tidskriften Neuron inneha hon undersokt underbe sasom sker i mans sam kvinnors hjarnor nar dom doftar villig annorlunda konshormonlika amnen. Tillsamman handtag fran s k positronemissionstomografi, PET, promenera det att se vilka delar utav hjarnan sasom aktiveras hos forsokspersonerna nar de kanner olika doftamnen.

Nar kvinns luktade pa nagon substans som paminner om testosteron varenda det ej luktcentrum som aktiverades, inte me ino stallet en s k centrum i hjarnans hypotalamusregion. Karla reagerade pa dito intelligent nar dom luktade villi en subjekt saso liknar det kvinnliga konshormonet ostrogen. Skad nar kvinnor luktade kungen saken da ostrogenlika substansen vart det exakt lukthjarnan sasom aktiverades, och samma gallde sta hanar nar dom luktade villi det testosteronlika doftamnet. Det tyder villig att nyligen dessa doftsignaler paverkar oss olika bundenhet villi kon, alternativt kanske framfo, torsk kungen vilken konsidentitet samt vilka sexuella preferenser vi age. Korresponderande skillnader emella konen inneha hane tidigare kunnat beskada hos till exempel rhesusapor.